Kaikki netissä on totta?

Training

Netistä löytyy monenlaista tietoa huumeista. On tärkeää oppia arvioimaan, onko tieto luotettavaa ja tunnistamaan, mikä on virheellistä tietoa.

Tässä tehtävässä pääset tutustumaan erääseen keskustelufoorumiin, jossa keskustellaan violettien kivien päihdekäytöstä.  Kukaanhan ei oikeasti imeskele violetteja kiviä päihtyäkseen, mutta tehtävän tarkoituksena onkin herättää ajatuksia siitä,  miten sä voit tunnistaa, onko joku huumetieto netissä virheellistä ja mihin ylipäätään kannattaa luottaa kun huumeista puhutaan. Vastaavanlaisia keskusteluja voi löytää somesta monestakin paikkaa, joskaan ne eivät koske violettien kivien imeskelyä.

Lue alla oleva keskustelu ja vastaa sen jälkeen kysymyksiin. (Kannattaa scrollata keskustelua, ei hyppiä sivupainikkeella. Huom! Jos luet puhelimella, käännä näyttö vaakaan ja venaa rauhassa, että slidet latautuu, niin ne näkyy tarkasti. :)) Maksimipistemäärä on 17 pistettä, perustele näkökantasi hyvin sillä raportin laatu vaikuttaa pisteytykseen! :)

 

Tässäpä kysymykset:

1. Mitä mieltä eri keskustelijat ovat violettien kivien käytöstä?
2. Millaiset perustelut vaikuttavat mielestäsi uskottavilta? Miksi?
3. Millaisia lähteitä keskustelijat ovat käyttäneet? Mihin lähteisiin luottaisit ja miksi?
4. Miksi MJ (3. sivu, 28.1.2017) ei pidä väitettä "Ainakaan kavereilleni ei oo koskaan tullu mitään huonoja vaikutuksia violettien kivien imeskelystä.", luotettavana tietona kun puhutaan kivien haittavaikutuksista?
5. Miksi 1. sivulla kirjoittaneen ”Iso-Rissin” (25.1.2017) ja 2. sivulla kirjoittaneen ”Kokeile vaan” (25.1.2017) antamat tiedot ovat puutteellisia?
6. Mitä riskejä voi olla, jos etsii tietoa huumeista vain tällaisista keskusteluista?
7. Millä tavalla keskustelu olisi erilainen jos se käytäisiin naamatusten?

 

Linkkaa raporttiisi lisäksi jokin sivusto, jossa on mielestäsi luotettavaa tietoa huumeista (ei YADin :D) ja jokin sivusto, jossa on mielestäsi epäluotettavaa tietoa huumeisiin liittyen.

Pisteytys: maks. 17 pistettä


Viimeisimmät kuvat

Ei kohteita